Vozač praznog autobusa iz Njemačke prema Turskoj krijumčario 55.000 eura vrijedne laptopove i parfeme

Vozač praznog autobusa iz Njemačke prema Turskoj krijumčario 55.000 eura vrijedne laptopove i parfeme

Carinici su 23. septembra 2022. godine na prijelazu Gradina spriječili pokušaj krijumčarenja novih laptop računara i francuskih parfema, čija je vrijednost procijenjena na oko 55.000 eura.

Prekršaj je otkriven kada se na izlaznoj strani za redovnu kontrolu prijavio autobus stranih registarskih oznaka, kojim su svega tri putnika i trojica vozača putovala iz Njemačke ka Turskoj.Iako su putnici i vozači prethodno tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, autobus je ipak izdvojen za detaljan pregled i tom prilikom je u njegovoj unutrašnjosti pronađeno šest torbi u kojima je bila pomenuta neprijavljena roba.

Najprije su kod zadnjih sjedišta u autobusu pronađene tri torbe sa ukupno 25 različitih laptopova robne marke ”HP”, ukupne vrijednosti oko 39.000 eura.

Potom su i ispod sjedišta otkrivene još tri torbe u kojima su bila 52 originalna francuska parfema robne marke ”Maison Francis.K”, čija je vrijednost prema cijenama koje su bile na svakom pojedinačnom pakovanju, procjenjena na oko 16.000 eura.

Kao vlasnik krijumčarene robe prijavio se jedan od vozača, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su otkriveni laptopovi i parfemi privremeno zadržani.