Vozač uhvaćen sa 171 km/h na ograničenju od 50

Na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka, u opštini Mrkonjić Grad, mjesto poznato kao Šervalov kuk označeno je kao crna tačka.  Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad prekršaj sa najvećim prekoračenjem dozvoljene brzine kretanja evidentiran je stacionarnim radarskim sistemom u mjestu Podbrdo, opština Mrkonjić Grad, gdje je utvrđena brzina kretanja od 171 km/h na dijelu puta gdje je ograničenje 50 km/h, a što je preko dozvoljene brzine od čak 121 km/h.

“Stacionarni radar postavljen na lokalitetu Šervalov kuk u devet mjeseci ove godine evidentirao je 13.151 prekršaj, što bi u prosjeku bio 1.461 prekršaj mjesečno”, rečeno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Iako radari pokazuju svoju efikasnost, vozači se čini da i dalje ignorišu upozorenja, sudeći prema statistikama. Ovi uređaji, postavljeni ne samo na Šervalovom kuku već i na još četiri lokacije u okviru područja koje pokriva PU Mrkonjić Grad, evidentirali su ukupno 21.901 prekršaj u istom razdoblju.

Neki od zabilježenih prekršaja uključuju i izuzetno opasnu vožnju, gdje su vozači premašivali dopuštene brzine, često s visokim prekoračenjem.

Iz policije ističu da, uprskos stalnim upozorenjima, pojedini vozači i dalje nisu svjesni značaja poštovanja saobraćajnih propisa, čime ugrožavaju vlastitu i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Analiza ukazuje da je neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nesreća. Stacionarni radarski sistem, sposoban automatski detektirati brzinu svih vozila u vidnom polju do 320 km/h, pokazuje se kao ključni alat u borbi protiv ove opasnosti.

“Policijska uprava Mrkonjić Grad apeluje na vozače da poštuju saobraćajna pravila, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju”, rečeno je za “Nezavisne novine” .

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79