Vozač umro nakon operacije slezene

Pedesetjednogodišnji Goraždanin Salem Džano preminuo je usljed teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći, koja se u srijedu u 19.45 sati dogodila u ulici Ruždije Islamagića u Goraždu.

U nesreći su, kako je potvrđeno iz Ministarastva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona, učestvovala dva vozila – Jetta, kojom je upravljao nastradali, te Škoda Felicia, za čijim je upravljačem bio Kenan Heto iz Goražda. Kako saznajemo, do sudara dva automobila došlo je prilikom pokušaja Džane da se sa sporednog puta uključi na glavnu cestu, prenosi Avaz.

– Povrijeđeni vozač prevezen je vozilom Hitne pomoći u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde, gdje su mu ustanovljene teške povrede. Ljekari su u 1.55 sati konstatirali smrt – kažu nam iz goraždanske policije.

Prema riječima Nermine Kamenice, direktorice Kantonalne bolnice u Goraždu, povrijeđeni je stigao u stanju teškog hemoragičnog šoka, a osoblje Urgentnog centra i Odjela hirurgije učinilo je sve da spasi njegov život.

– Odmah po prijemu urađen je CT abdomena i konstatirane su unutrašnje povrede. Tokom operacije slezene, iz abdomena su odstranjena skoro tri litra svježe i koagulirane krvi. Operativni zahvat protekao je uredno. Pacijent se probudio iz anestezije, ali je nakon toga, nažalost, nastupila smrt. Pretpostavljamo da je uzrok tako jakog krvarenja i činjenica da je preminuli bio hronični bolesnik, koji se liječio od bronhitisa i dijabetesa – kazala nam je Kamenica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79