Vozač vozio bez vozačke, a za kazne duguje 9.000 maraka, pokušao i pobjeći policiji

Policija je u mjestu Brestovčina kod Gradiške oduzela “pežo 307” od M.L. za kojeg je utvrđeno da je vozio bez dozvole.

Nesavjesni vozač je prije kontrole pokušao pobjeći policiji koja ga je namjeravala zaustaviti, ali je ubrzo pronađen na parking benzinske pumpe u ovom mjestu.

– Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška, 22. oktobra oko 22.55 u mjestu Brestovčina, grad Gradiška, pokušali su zaustaviti putnički automobil marke “pežo 307”, ali se isti nije zaustavio na znak stop policijskog službenika- saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Dodaju kako je automobil ipak lociran, brzom i efikasnom reakcijom na parking prostoru benzinske pumpe u mjestu Brestovčina, piše Srpskainfo.

– Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je vozilom upravljalo lice inicijala M.L. iz Gradiške. Daljom kontrolom, utvrđeno je da je upravljao vozilom prije sticanja prava, a odbio je da se podvrgne testu utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu – naveli su iz PU Gradiška.

Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da je nesavjesni vozač višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te da ima dug u iznosu od 9.350 KM.

Policija je na području Gradiške 23. oktobra oko 22.20 zaustavila i kontrolisala “pasat” kojim je upravljao M.T. iz Banjaluke.

Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je vozač upravljao “pasatom” pod uticajem alkohola, a prije sticanja prava na upravljanje, te na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da ima dug u iznosu od 1.178,50 KM.

-Policijski službenici su privremeno oduzeli putničke automobile, a protiv M.L. i M.T. biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu- naveli su iz Policijske uprave Gradiška.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79