Vozači, maksimalan oprez: Otežan saobraćaj preko planinskih prijevoja, vjetar formira snježne nanose

Zbog snijega koji je padao tokom noći ili ponegdje još pada, otežano je saobraćanje na dionicama preko planinskih prijevoja – kazali su iz BIHAMK-a.

Izdvajaju putne pravce Bosanski Petrovac – Drvar (Oštrelj), Ključ – Bosanski Petrovac (Lanište), Bugojno – Novi Travnik (Rostovo), Kupres – Livno, Šuica – Tomislavgrad, Glamoč – Mlinište, Posušje – Jablanica, Sarajevo – Rogatica (Romanija), Trnovo – Foča (Rogoj) i Sarajevo – Olovo (Nišići).

– U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Na području Kupresa i Tomislavgrada dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar koji formira snježne nanose, a na području Ključa i Sanskog Mosta upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme – kazali su iz BIHAMK-a.
Radovi na putevima

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila sa više od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.
Granični prijelazi

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez – Travnik, Stupari – Živinice, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Gromiljak – Blažuj i Šuica – Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79