Vozači, oprez: Jaki udari vjetra i zaleđen kolovoz, opasnost od učestalih odrona kamenja

U zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja skrećemo pažnju na mjestimično zaleđen kolovoz. U ostalim područjima vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni upozoravamo na povremeno jake udara vjetra, a povećana je i opasnost od učestalih odrona kamenja na kolovoz. Na putnom pravcu Livno-Šuica veliki broj divljih konja izlaze na cestu, pa savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Na put ne krećite bez zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Aktiviraj BESPLATNU Viber grupu: Preko 25.000 vozača dnevno dojavljuje!

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez – Travnik, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Gromiljak – Blažuj i Šuica – Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79