Vozači oprez: Na ovim dionicama je usporen saobraćaj

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Cesta je pretežno suha, a iz BIHAMK-a pažnju skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja.

– Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Vitez-Kaonik zbog radova na redovnom održavanju od 8 do 16 sati moguće je povremeno sporije saobraćanje.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79