Vozači, oprez: Na putevima u Republici Srpskoj angažovani svi mobilni radari i presretači

Svi mobilni radarski sistemi u Republici Srpskoj će tokom jula i avgusta biti angažovani svakog dana najmanje 12 sati dnevno, pa vozači posebno treba da obrate pažnju na brzinu.

Na putevima će biti i 12 presretača, a akcenat u radu stavit će na putevima na području Banja Luke, Bijeljine, Prijedora, Doboja i Bosanske Gradiške.

Vozačima se savjetuje da ne prekoračuju brzinu, da ne piju i da koriste pojas koji za 40 do 50 posto smanjuje mogućnost pogibije u nesreći.

U dvije grupe bit će podijeljeno i sedam policijskih motocikala pod čijom lupom će se naći motociklisti, vozači mopeda, traktora i bicikala.

Motociklistima je upućen apel da koriste kacige i drugu zaštitnu opremu i da ne pretiču sa desne strane niti da pretiču kolone, a biciklistima je savjetovano da se kreću biciklističkim stazama ili kolovozom na propisan način piše Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79