Vozači oprez: Snijeg i poledica na mnogim dionicama

Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, navedeno je na stranici BIHAMK-a

Na pojedinim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po mokrom kolovozu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog ugaženog snijega izdvajaju puteve Bugojno- Novi Travnik (Rostovo), Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad (Mlinište), Jablanica-Posušje (Blidinje), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj).

– Na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na poledicu, dok se u nižim područjima poledica može očekivati na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme – navedeno je na stranici BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima ( od 23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima ( od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

– Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom. Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog pravoslavnog Božića, danas od 12 sati do sutra (7.1.) do ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području Bosne i Hercegovine – zaključeno je u objavi na stranici BIHAMK-a.

  Konjičanin lišen slobode na granici zbog nasilja u porodici

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79