Vozači, uskoro dolaze nova pravila: Sve se mijenja, svaki automobil će morati imati jednu stvar

Vozači, uskoro dolaze nova pravila: Sve se mijenja, svaki automobil će morati imati jednu stvar


Novi zakoni su ponovo doneseni, a ovo vam se možda neće svidjeti. Europska agencija za sigurnost prometa (ETSC) objavila je da će sva nova vozila koja se prodaju u Europskoj uniji imati ograničenje brzine.

Ograničivači brzine, čije je puno ime “Intelligent Speed ​​Assist” (ISA), koriste softver za prepoznavanje prometnih znakova, kao i GPS podatke za određivanje maksimalne dopuštene brzine na određenom dijelu ceste.

Ako vozač vozi brže nego što je dopušteno, automobil će ga najprije upozoriti, a zatim ograničiti snagu motora i smanjiti samu brzinu.

To znači da, ako Njemačka ispuni obećanje i uvede ograničenje brzine na autocestu, automobili više neće moći ići brže od 130 kilometara na sat bilo gdje u Europi.

“Ovaj skup pravila predstavlja veliki korak naprijed za sigurnost na europskim cestama i mogao bi spasiti 25.000 života u 15 godina. Međutim, primjenjivat će se samo na nova vozila, stoga je važno da ih se što prije usvoji i provede. Pravila o sigurnosti u cestovnom prometu u EU posljednji su put izmijenjena 2009. godine i više nemamo vremena za gubljenje “, izjavio je Antonio Avenoso, izvršni direktor Europske agencije za europske agencije.

Namjeravaju uvesti ovaj roman, koji bi u naredne tri godine spriječio ubrzanje cesta Starog kontinenta, a prijedlog su usvojili članovi Europskog parlamenta.

Zakoni koji su nas opet ostavili bez teksta, zar je moguće da se stalno mijenja i uvijek nešto novo donosi na štetu građana. Biste li vi prihvatili ovo ili ne, kažite nam, budite iskreni s nama, ostanite i dalje tu, dijelite ovo, možda će vam biti od koristi nekada u budućnosti prenosi Magazindan.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija