Vozačica tramvaja istjerala dvije poznate sarajevske džeparošice

U sarajevskom tramvaju večeras se dogodila nesvakidašnja situacija, a svu hrabrost pokazala je vozačica tramvaja, koja je prvo primijetila dvije poznate sarajevske džeparošice, a onda ih zaustavila i istjerala napolje.

Građani koji su se u tom trenutku našli u tramvaju i koji su vidjeli šta se dogodilo, sa oduševljenjem su reagirali na potez hrabre vozačice.

Jedna od oduševljenih putnica je dešavanje iz tramvaja podijelila u jednoj Facebook grupi, a kaže da bi voljela vidjeti vozačicu i čestitati joj u ime svih ljudi koji su se zadesili u tramvaju u tom trenutku. Kaže da je napravila jednu malu revoluciju.

– Danas sam prvi put u životu čula zvuk aplauza u trajanju od jedne minute u tramvaju. Zapravo zvuk aplauza u tramvaju ikada. I pridružila sam se istom. U jednom trenutku vožnje dvije džeparošice od ranije poznate policiji, a i svima nama, kako to kod nas biva, uletjele su u tramvaj kod Vijećnice. Vozačica je zaustavila vozilo, okrenula se i rekla:

“Nećete u mom tramvaju nikada više!”. Nisam ni skapirala šta se dešava dobrih par minuta njihovog gunđanja i negodovanja, ni ko su ni zašto je tramvaj stao. Istjerala ih je vani. Dugo nisam vidjela da je neko tako refleksno, srčano i glasno zauzeo stav u javnom prostoru piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79