Vozaču kamiona iz Sarajeva godina zatvora za nesreću u kojoj je smrtno stradao 11-godišnjak

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je s Tužilaštvom Kantona Sarajevo potpisao Rezalija Razić, optuženi za tešku nesreću u kojoj je smrtno stradao 11-godišnjak.

Prema sporazumu, Raziću je izrečena kazna zatvora u trajanju od godinu, potvrđeno je za „Avaz“ iz Kantonalnog suda Sarajevo i Tužilaštva KS.

Optuženi se tereti da je 9. decembra 2021. godine oko 18 sati, nedaleko od Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Nedžarićima, kamionom udario 11-godišnjaka. Dan nakon toga dječak je od zadobivenih povreda preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U ulici Ramiza Salčina, dva dana poslije nesreće, okupilo se nekoliko stotina građana na mirnom protestu.

U ovom predmetu je interesantno to da roditelji nisu teretili optuženog, te se nisu ni protivili njegovom puštanju iz pritvora. Roditelji nastradalog dječaka su se, dok je optuženi bio u pritvoru, brinuli o njegovoj supruzi kojoj je narušeno zdravlje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79