Vozite maksimalno oprezno, u višim planinskim predjelima snijeg na kolovozu

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

– Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu. Izdvajamo putne pravce Ripač – Vrtoče, Bosanski Petrovac – Drvar, Ključ – Bosanski Petrovac, Jablanica – Posušje, Kupres – Šuica, Glamoč – Mlinište, Bugojno – Novi Travnik i Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Snijeg i jutros pada u višim planinskim predjelima i zadržava se na kolovozu. Jak vjetar otežava saobraćanje u Hercegovini, a meteorolozi su za danas najavili izrazito jak vjetar i u ostalim krajevima BIH.

– Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno – dodaju iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice – Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez – Travnik, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Gromiljak – Blažuj, Posušje – Široki Brijeg i Šuica – Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79