Vozovi Željeznica FBiH zbog vrućina će se kretati sporije

 

Budući da su za BiH, ali i za ostatak evropskoga kontinenta, najavljene izrazito visoke temperature zraka iz javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH obavijestili su putnike da su moguća kašnjenja u željezničkom prijevozu.

Od jučer zbog visokih temperatura vozovi Željeznica Federacije BiH se kreću smanjenim brzinama uslijed čega će u narednim danima putnički vozovi saobraćati sa zakašnjenjem.

Vozovi će se sa svih polaznih stanica u oba pravca kretati u terminima utvrđenim redom vožnje, ali će tokom same vožnje, zbog smanjene brzine, dolaziti do kašnjenja na usputnim stanicama.

Podsjećamo, nedavno se slična situacija dogodila i u Velikoj Britaniji. Stručnjaci za željeznički saobraćaj u toj državi su upozorili da željeznice nisu projektovane za toplotne talase koji dostižu 40 stepeni.

Ekstremne temperature dovode do prekida normalnog funkcioniranja željeznica pa su nacionalne kompanije prisiljene smanjiti brzinu kojom se vozovi kreću piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79