Vraća nam se “pravo ljeto”, temperature će narasti čak do 37 stepeni

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme. Vjetar slab, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 29 do 34 stepeni.

U utorak će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U srijedu se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U četvrtak prije podne će biti pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima jači pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni i to uglavnom na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C.

U petak će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni oblačnije prije podne, sunčanije u drugoj polovini dana. U jutarnjim satima po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79