Vraćaju građane iz Zetre zbog nedostatka vakcina: Jesu li vakcinisani i oni ispod 75 godina?

Građani KS koji nisu prijavljeni za vakcinaciju i koji nisu dobili termin danas su vraćeni s ulaza u dvoranu “Huan Antonio Samaranch“ (Zetra) gdje se od prošle srijede odvija masovna vakcinacija stanovništva starijeg od 75 godina. Na raspolaganju je bilo 12.800 AstraZeneca i Sinovac vakcina.

Iz Zavoda za javno zdravstvo KS jutros su saopćili podatke zaključno sa jučerašnjim danom da je vakcinisano 9.790 sugrađana starijih od 75 godina. Jučer je vakcinisano 1.720 osoba, te je na raspolaganju ostalo nešto više od 2.000 vakcina koje će danas biti utrošene čime se okončava masovna imunizacija dok ne dođu nove količine, piše Patria.

Iako iz Zavoda tvrde da su u Zetru do sada pozivane osobe iz ove starosne skupine po osnovu njihove online prijave, iz medijskih objava o vakcinaciji pojedinih osoba koje su poznate javnosti jasno je da je protokol zaobiđen i da su se vakcinisale osobe i mlađe od 75 godina.

Tokom proteklih dana vakcinisane su i osobe koje nisu bile prijavljene za vakcinaciju, a koje su mlađe od 75 godina. To je jedan od razloga zašto se danas stvorila gužva. Moguće je da će i neke osobe starije od 75 godina ostati sada bez vakcine s obzirom da je bilo vakcinisanja i mimo protokola.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79