Vraćaju li se restrikcije zbog koronavirusa: Srbija će uvesti nove mjere, ali ne one koje su bile u martu i aprilu

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će na današnjoj sjednici Kriznog štaba biti uvedene nove epidemiološke mjere.

Brnabić je objasnila da se te mjere neće odnositi na cijelu zemlju, već da će biti “targetirane” na određeni grad ili opštinu u odnosu na broj zaraženih po glavi stanovnika, ali i istakla da više neće biti “zatvaranja” kakva su bila u martu i aprilu. Dodatne mjere očekuju se za Novi Pazar, Kragujevac, Užice, Beograd, prenosi nova.rs.

Upitana da li će nove mjere podrazumijevati zabranu rada klubova, restorana i kafića, jer se najviše zaražavaju mladi, Brnabić nije isključila mogućnost za klubove

– Vjerovatno je da će se zatvoriti klubovi, vidjet ćemo za restorane. Ekonomija mora da nastavi da radi, restorani, klubovi jesu ekonomija, od budžeta države se plaćaju penzije. Svakako neće biti više onoliko restriktivnih mjera i zatvaranja kao što je bilo, dodala je Ana Brnabić.

Broj novooboljelih u Srbiji već drugi dan premašuje 200. Trenutno je na snazi obaveza nošenja maski u gradskom prevozu i preporuka njihovog nošenja u javnom zatvorenom prostoru, naročito u poštama, bankama, prodavnicama i tržnim centrima. U pojedinim gradovima u Srbiji uvedena je vanredna situacija. Najteže je u Novom Pazaru, gde je broj zaraženih premašio 500.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79