Vraćao se iz BiH prema EU: Na Graničnom prijelazu u Hrvatskoj kažnjen sa 3.000 eura zbog salame i mesa

Kazna je iznosila 21.000 kuna (cca 3.000 eura) ali je umanjena jer je plaćena na licu mjesta.

– Jedan naš pratioc je 12. augusta 2021. godine krenuo iz Bosne i Hercegovine na posao u EU pa je sebi i prijateljima ponio malo domaćih proizvoda da ih prati kulinarski miris rodnog kraja i dolaskom na Granični prijelaz Stara Gradiška, policijski službenici u suradnji s djelatnicima Carine na ulazu u Republiku Hrvatsku su prilikom kontrole njegovog osobnog automobila pronašli 7 kg suhog mesa, 7 kg ćevapa i 12 kg salame – piše GPmaljevac.net.

Pronađeno meso i salama su oduzeti, a djelatnici Carine su mu naplatili novčanu kaznu u visini od 14.000 kuna (cca 1.900 eura).

Inače, kazna je iznosila 21.000 kuna (cca 3.000 eura) ali je umanjena jer je plaćena na licu mjesta.

Kako piše GPmaljevace, pratilac je imao dobru namjeru počastit svoje društvo ali nije bio upoznat sa zabranom nošenja mesnih proizvoda preko granica EU pa ga je ova škola skupo koštala.

Zato upozorenje i oprez svima, dakle nemojte vozit suhomesnate proizvode, ostalu hranu, više od dvije kutije cigareta, itd, preko vanjske EU granice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79