Vračare iz Srbije prevarile Bosanku: Bacit ćemo zle čini na tebe ako nam ne platiš

Inspektorima u Klagenfurtu 53-godišnja žena porijeklom iz Bosne i Hercegovine prijavila je dvije prevarantkinje, koje su joj uzele zlato i novac da bi je vračanjem pomirile sa suprugom.

Austrijska policija traga za dvije Srbijanke koje su, predstavljajući se kao svećenice vudu magije, iznudile nekoliko hiljada eura Bosanki koja živi u Klagenfurtu.

Kako su prenijeli tamošnji mediji, žena je otišla u lokalnu policiju i ispričala da je sa dvije Srbijanke stupila u kontakt preko oglasa. Rekla je da je zatražila njihovu pomoć jer je suprug htio da se razvede.

– Muž mi je rekao da više ne želi da budemo zajedno, što me veoma pogodilo i uzrujalo. Zato sam potražila pomoć od dvije Srbijanke koje su na jednom sajtu postavile oglas u kome su navele da pomoću vudu magije rješavaju ljubavne probleme, i to raznim čajevima i napicima. Na osnovu toga, pomislila sam da lako mogu riješiti i moj problem – rekla je Bosanka inspektorima i dodala:

– Te napitke je trebalo da dajem suprugu. Tvrdile su da će se od njih smiriti i odustati od razvoda kada ispije određenu dozu – pišu austrijski mediji.

Prevarena Bosanka je ispričala policiji da je s vudu svećenicama najprije razgovarala telefonom.

– U prvom razgovoru jedna od njih mi je rekla da rješavaju moj problem sto posto i da ne brinem. Dale su mi instrukcije i pomislila sam da je to to. Međutim, poslije izvjesnog vremena njih dvije su se pojavile na mojim vratima i tražile da im platim nekoliko hiljada eura – rekla je Bosanka inspektorima.

Prema njenim riječima, kada im je odbila platiti, žene koje su se predstavile kao vudu sveštenice zaprijetile su joj da će na nju baciti zle čini prenosi Avaz.

– U strahu da me ne omađijaju, dala sam im novac i nakit koji su tražile. Potom su nestale. Ubrzo sam shvatila da sam žrtva prevare i da vjerovatno neću biti posljednja ukoliko ih ne prijavim – navela je žrtva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79