Vranić: Sastanak je bio žustar na momente, KCUS nije prihvatio naš zaključak

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, nakon sastanka sa Sebijom Izetbegović i predstavnicima KCUS-a u zgradi Vlade Kantona Sarajevo izjavio je da imaju zajedničkih stavova, ali do zajedničkih zaključaka nisu mogli doći.

Završen sastanak ministra s direktoricom: Vranić i Izetbegović razgovarali duže od dva sata

“Sastanak je bio žustar na momente, došlo smo do zajedničkih stavova, ali ne i zaključaka. KCUS nije prihvatio naš zaključak za koji smatramo da je ispravan. Oni su imali zaključak koji je u potpunosti neprihvatljiv sa naše strane”, rekao je i dodao kako se u narednom periodu mora uspostaviti bolja komunikacija.

“I da se KCUS na neki način mora vratiti u pravne tokove i prestati biti zatvorena tvrđava zdravstvenog sistema KS”, zaključio je Vranić.

Završen je sastanak kantonalnog ministra zdravstva Harisa Vranića i Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu na kojem je prisustvovao i premijer KS Edin Forto.

Generalna direktorica KCUS-a nije bila raspoložena za davanje izjave, piše N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79