Vratio novčanik pun para, nije dobio ni hvala

Iskustvo jednog mladića iz sela kod Bogatića je do sada nezabilježeno je je on za svoje poštenje od čovjeka čiji je debeli novčanik pronašao još nije dobio ni hvala.

“Mladić je pronašao novčanik u kojem je bilo 220 evra i 81.000 dinara i predao ga u policijsku stanicu. Pošto u novčaniku nije bilo ličnih dokumenata on je pretpostavljao da će onaj ko je izgubio ne malu svotu novca to prijaviti policiji. Rekao je kako ni trenutka nije razmišljao da novac zadrži”, priča za Telegraf.rs policijski službenik.

Sutradan se u policijskoj stanici pojavio čovjek iz susjednog sela. Ispričao je kako je čuo da je neko pronašao njegov novčanik. On je policijskom službeniku naveo iznos novca koji je imao u novčaniku, čak i apoene novčanica.

U novčaniku koji je predao pošteni mladić bilo je baš toliko para, pa nije bilo dileme da je novac zaista pripadao njemu. Policajci su mu ga, poslije sprovedene procedure, vratili i on je presrećan napustio stanicu.

Prethodno je, međutim, insistirao da dobije broj telefona mladića koji je novac pronašao. Policajac, koji je sticajem okolnosti, poznavao mladića koji je novac predao i njegovu porodicu, pomislio je koliko će njima značiti i najmanji gest zahvalnosti.

U pitanju su, kaže, čestiti i marljivi ljudi koji su sve stekli teškim radom i nikada ne bi prisvojili nešto što im ne pripada.

Međutim, prošlo je dvadeset dana, a čovjek kojem je vraćen novac “zaboravio” je da pozove poštenog nalazača.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79