Vratio se iz Kuvajta i pokrenuo biznis u Jajcu

Kao što smo i do sada mnogo puta govorili o pozitivnim primjerima mladih povratnika u naš grad, tako i ovoga puta želimo predstaviti jednog mladog, ali ambicioznog i vrijednog Jajčanina Kulida Veregeta. Rođen je 1994. godine u Zenici, gdje su mu roditelji našli utočište tokom rata.

Sa svojih 13 godina odlazi u Kuvajt, gdje završava osnovno i srednje obrazovanje, kao i Fakultet islamskih nauka i arapski jezik.

– Nakon završetka školovanja imao sam mnogo poslovnih ponuda u Kuvajtu i šire, međutim odlučio sam se vrati u svoju državu i svoj grad, te da svu svoju energiju, poznanstva i resurse usmjeri u svoju lokalnu zajednicu, govori nam Kulid Vereget.

U Bosni i Hercegovini ostvario je firmu pod nazivom “Magnolia” d.o.o. Jajce koja se bavi promocijom bosanskohercegovačkog turizma zemljama kao što su Kuvajt, Saudijska Arabija, UAE, Katar i druge.

– Cilj mi je da budem najbolji u onome što radim, a sve u svrhu razvoju našeg grada u turističkom smislu. Magnolia d.o.o Jajce posjeduje tri male i jednu veliku brodicu modernog dizajna i opreme, šatore za dnevno odmaranje uz obalu Velikog Plivskog jezera u istočnjačkom ambijentu, što je sasvim sigurno nova turistička ponuda u našem gradu, kazao nam je on.

Ideju za drugačiji vid ponude našao je na turističkim platformama i došao je na ideju da unese duh orijenta na bajkovitim plivskim jezerima.

– Inspiraciju za ovaj vid turističke ponude pronašao sam na Booking.com koji na svojoj platformi u Švicarskoj i Norveškoj nudi nešto drugačiji odmor u šatorima uz bajkoviti pogled. Ako volite boravak u prirodi i svaki slobodni vikend ili dan nastojite provesti što dalje od gradske vreve i nepotrebnih informacija onda je vrijeme da isprobate odmor u istočnjačkom ambijentu, rekao je za kraj razgovora Kulid Vereget.

Iz godine u godinu, sve više arapskih turista pohodi Bosnu i Hercegovinu. Naša zemlja, ali i grad Jajce postaje “raj na zemlji” za arapske turiste koji traže utočište od ljetnih vrućina piše Jajceonline

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79