Vremenska prognoza: Pretežno oblačno, porast temperatura tokom dana

Danas pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.
Sutra snijeg u višim područjima

Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon hladnog jutra, temperature će tokom dana porasti i opća slika će biti ljepša u cijeloj zemlji. Uz duže sunčane intervale, većina populacije bit će boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Sutra pretežno oblačno. U drugoj polovini dana se prognozira slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Padavine su većinom u Bosni. U Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni.
U četvrtak sunčano

U četvrtak u većem dijelu zemlje će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni je izgledna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79