Vremenska prognoza u BiH: Temperatura danas do 40 stepeni!

Crveni meteoalarm koji upozorava na ekstremno visoku temperaturu vazduha upaljen je danas za područje Sarajeva, Bihaća, Tuzle i Mostara gdje će temperatura biti i do 40 stepeni Celzijusovih, dok je za ostale krajeve na snazi narandžasto upozorenje.

Najviša dnevna temperatura vazduha u periodu od 12:00 do 17:00 sati na području Bihaća, Tuzle i Sarajeva biće između 37 i 39, a Mostara između 38 i 40 stepeni Celzijusovih.

Narandžasti meteoalarm na snazi je danas na području Prijedora, Banje Luke, Višegrada, Foče i Trebinja gdje će biti vrlo vruće, uz najvišu temperaturu vazduha od 35 do 38, lokalno i viša.

Na području Livna danas će od 12:00 do 17:00 sati najviša dnevna temperatura vazduha biti između 34 i 36 stepeni vazduha, pa je na snazi narandžasti meteoalarm.

U Mostaru paklene vrućine, živa na gradskom termometru skočila na 41 stepen

Crveno upozorenje znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po sigurnost ljudi i životinja, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79