Vremenska prognoza za naredne dane: Očekujte još pljuskova i kiše

Vremenska prognoza za naredne dane: Očekujte još pljuskova i kiše


Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Također, moguće su i pojave grada.

Jutarnje temperature će se kretati između 15 i 20°C, dok će na jugu zemlje biti do 23°C. Dnevne temperature će dosezati između 24 i 29°C, a na jugu zemlje do 34°C.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme s povremenim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura će biti oko 18°C, a najviša dnevna temperatura će doseći oko 26°C.

Sutra, u utorak, prognozira se slično vrijeme – umjereno do pretežno oblačno i nestabilno s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, te mogućim pojavama grada. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, u Bosni većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera, dok će na području Hercegovine i jugozapadne Bosne vjetar biti južnog smjera. Jutarnje temperature će biti između 13 i 18°C, a na jugu do 22°C. Dnevne temperature će se kretati između 25 i 30°C, a na jugu do 32°C.

Srijeda donosi slične vremenske prilike, uz najviše dnevne temperature zraka između 25 i 31°C.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija