Vrhovni sud FBiH odbio žalbu odbrane: Amiru Brboviću potvrđena kazna

Vrhovni sud FBiH odbio žalbu odbrane: Amiru Brboviću potvrđena kazna


Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučio je odbiti žalbu branitelja optuženog Amira Brbovića i potvrditi njegovu krivicu za krivična djela ubistvo, pokušaj ubistva i oštećenje tuđe imovine. Ova odluka Vrhovnog suda čini prvostepenu presudu Kantonalnog suda pravosnažnom.

Brbović je osuđen za incident koji se dogodio 22. aprila 2021. godine ispred jedne zgrade u ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu. Prema sudskom izvješću, on je pristupio A.P. i A.S. i ispalio rafal od 16 hitaca iz pištolja u njihovom pravcu. A.P. je zadobio teške tjelesne povrede koje su bile opasne po život i preminuo je 19. maja 2021. godine, dok je A.S. zadobio lakše tjelesne povrede. Također je nanesena šteta staklenom portalu poslovnog prostora u istoj ulici.

Ovom odlukom, Amir Brbović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i 10 mjeseci. Pucnjava je rezultirala smrću Anela Prutine, a sud je zaključio da je Brbović kriv za ova krivična djela.

Ova odluka Vrhovnog suda podsjeća na važnost pravosudnog sistema u osiguravanju odgovornosti za krivična djela te na posljedice takvih dela za žrtve i njihove porodice.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija