Vrhovni sud odlučuje o predmetu “Dženan Memić”, dvije su opcije

U utorak, 27. oktobra, na Vrhovnom sudu FBiH, održat će se sjednica u predmetu Dženan Memić.

“Kantonalni sud u Sarajevu predmet je Vrhovnom sudu FBiH dostavio 13. marta, a 17. marta je dostavljen Federalnom tužilaštvu koji ga je vratio tek 9. juna”, navodi sestra ubijenog Dženana.

U dva sudska procesa Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja, a presudom Kantonalnog suda utvrđeno je da nema dokaza da se te noći uopšte dogodila saobraćajna nesreća kao i da povrede na Dženanu nisu odgovarale onima iz naleta vozila na pješaka.

Kako navodi Arijana Memić, Vrhovni sud FBiH ima dvije opcije.

“Sud može odbiti žalbu i potvrditi oslobađajuću presudu ili je usvojiti. U slučaju da usvoji žalbu, tada Vrhovni sud odlučuje bez vraćanja predmeta Kantonalnom sudu u Sarajevu. Naravno da očekujemo da Vrhovni sud odbije žalbu te potvrdi oslobađajuću presudu. Što se tiče prisustva sjednici, prije par dana smo uputili dopis Vrhovnom sudu tražeći informacije o dozvoljenom broju osoba za prisustvo, obzirom na trenutnu situaciju i izdate epidemiološke mjere”, ističe Arijana Memić koja se nada da će dobiti odgovor u ponedjeljak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79