“Vri” u MUP RS: Kostrešević uklanja Lukačeve ljude?

Nakon povlačenja imenovanja glavnog inspektora Danijela Kovačevića od strane predsjednice Srpske, uslijedili su novi udari na ministra MUP-a Dragana Lukača.

Prvo mu direktor policije Siniša Kostrešević nije želio potpisati određena rješenja o rasporedu policijskih službenika, pa je zatim kod porodice Dodik lobirao da se sa načelničkih pozicija udalje neki od najbližih saradnika ministra policije.

Kostrešević je od porodice Dodik tražio da se sa načelničkih mjesta skinu komandant SAJ Goran Balaban, čovjek od povjerenja ministra Lukača još od ratnih vremena, kao i načelnik PU Banjaluka Miloš Brkić, a tražio je i smjene načelnika Uprave za policijske poslove Dalibora Ivanića, kao i načelnika Uprave krim policije Darka Kovrlije, plan udaljenja sa pozicije načelnika PU Trebinje Siniše Lakete i načelnka Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Borislava Šarića.

Ovo je već više nego otvoren udar Kostreševića na Lukača i njegove ljude, a sve sa blagoslovom Milorada Dodika i porodice Dodik.

Lukač ima ratne zasluge, ali i još veće zasluge prilikom dovođenja Dodika na vlast 1997. godine, međutim sama činjenica da je Kostreševiću dopušteno da pravi paralelnu strukturu u službi govori da nešto debelo ne štima na relaciji Dodik – Lukač – Cvijanović.

Sam zahtjev za smjenom komandanta SAJ-a predstavlja direktnu provokaciju prema Lukaču i biće zanimljivo vidjeti da li će Lukač “podviti rep” pred mladim neiskusnim Kostreševićem, ili će uzvratiti istom mjerom.

Lukač je već doživio poniženja na koja nije reagovao, prilikom povlačenja imenovanja glavnog inspektora od strane predsjednice Srpske, a to je očigledno shvaćeno kao slabost.

Nakon najnovijih udaraca, Lukač je pred poslednju sjednicu Vlade RS najavio da će na dnevni red staviti smjenu direktora policije, ali to na kraju nije uradio.

Ostaje da se vidi da li će se ministar policije potpuno povući pred novim omiljenim policajcem porodice Dodik, ili će ipak na nekoj od sledećih sjednica otvoreno tražiti smjenu Kostreševića, pri tom iznoseći i prljav veš policije, što bi bilo kobno za ionako nikakav rejting vladajućeg SNSD-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79