Vrijedne ruke najveće porodice u Banjaluci: Hoću da sa svojih deset prstiju hranim desetoro djece

Suzana i Željko Savanovića iz Barlovaca kod Banjaluke, roditelji desetoro djece u dobi od pet do 18 godina, ovih dana imaju pune ruke posla, jer ne odustaju od namjere da započnu svoj mali biznis za veliku porodicu.

“Gradimo svinjac, klaonicu i pečenjaru. Osmislio sam i prošle jeseni uz pomoć dobrih ljudi sazidao i pokrio objekat, a ovog proljeća nastavljamo sa radovima. Nedavno sam ugradio stolariju koju nam je poklonila banjalučka firma ‘Alumina'”,priča Željko.

Kako je po struci mesar, ne odustaje od namjere da otvori mesnicu, klanicu i pečenjaru, kako bi u svom dvorištu, sa svojih deset prstiju zaradio dovoljno za svoje desetoro djece. Plan mu je da gaji, peče i prodaje jagnjad, prasad i jariće i vjeruje da bi to bio dobar mali biznis za njegovu veliku porodicu.

Željko Savanović je ranije radio za platu, u jednoj mesari, ali je morao napustiti posao, jer se od 700 KM plate, kaže, ne može živjeti.

“Više zaradim ovako, kada radim na dnevnicu, a radim ne samo mesarske nego i sve druge poslove”, kaže Željko. Njegova supruga Suzana je narušenog zdravlja, ali je optimizam i vjera u bolje sutra ne napuštaju.

Kada je rađala svoje deveto i deseto dijete, blizance Lanu i Nenada, imala je samo 32 godine, ali je jedva preživjela porođaj. Otkazao joj je jedan bubreg, oštećena jetra i oslabljeni srce i pluća.

“Sve se to može izdržati, samo nek su djeca zdrava”, kaže Suzana i dodaje da čvrsto vjeruje da će njen suprug ostvariti svoje namjere i da će zajedno, u zdravlju i veselju othraniti svoju djecu, piše Srpskainfo.

  Van BiH vakcinisalo se oko 16 hiljada stanovnika Kantona Sarajevo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79