Vrijeme smrti možete predvidjeti 14 godina ranije: Obratite pažnju na VELIKU promjenu u organizmu

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Naše istraživanje baca svjetlo na važnost praćenja stanja starijih pacijenata kakve ljekari viđaju svuda. Bio bih jako uznemiren kada bi neko protumačio naš rad kao motiv da se hipertenzija u kasnijim godinama ne tretira lijekovima i da se oni ne izdaju, kaže autor istraživanja.

Krvni pritisak u kasnijoj fazi života počinje da pada, i to oko 14 godina prije nego što će nastupiti smrt, pokazalo je istraživanje. Do tog su zaključka naučnici došli promatrajući zdravstveno stanje 46.634 Britanca koji su umrli u 60. godini života ili kasnije. Uzorak je obuhvatio i ljude koji su bili zdravi, ali i one koji su imali demenciju i bolesti srca.

Krvni pritisak je najviše padao kod pacijenata oboljelih od demencije, zastoja srca, gubitka težine u kasnim godinama i onih koji su imali visoki pritisak. Smanjenje je na duge staze zabilježeno i kod pacijenata bez bilo koje od navedenih dijagnoza.

Post [M,D] Text - ADX / Video

“Naše istraživanje baca svjetlo na važnost praćenja stanja starijih pacijenata kakve ljekari viđaju svuda. Bio bih jako uznemiren kada bi neko protumačio naš rad kao motiv da se hipertenzija u kasnijim godinama ne tretira lijekovima i da se oni ne izdaju”, kaže autor istraživanja.

Najočitiji pokazatelj

Dodaje kako i ljekari i istraživači moraju obratiti pažnju na to šta pad krvnog pritiska zapravo znači za starije pacijente. Iako postoji još znakova koji ukazuju na blizinu smrti i javljaju se samo nekoliko godina prije, visina pritiska je i sve promene vezane uz nju najočitiji pokazatelj. To je ponajviše zato što se krvni pritisak može brojčano izmjeriti, često se mjeri i prate ga ljekari, kao i sami pacijenti.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments