Vršnjačko nasilje u Ljubuškom: Roditelji ogorčeni, škola “pere ruke” od događaja i negira ga

Prije nekoliko dana jedan od roditelja u Ljubuškom je napisao status kako je svjedočio psihičkom i fizičkom maltretiranju učenika, o čemu je pisao portal Crna Hronika.

Dječaka su nazivali pogrdnim imenima, te je pet učenica guralo kontenjer na dječaka koji se nalazio uz zid. To su djeca u dobi od 6-7 godina, prvi razred i ono što je važno naglasiti je kako učiteljica nije bila prisutna, što je nedopustivo i veliki propust. Djeca od 6-7 godina trebaju stalni nadzor posebno ako je sat tjelesnog odgoja u pitanju. Gdje je bila učiteljica tada?

Isti roditelj je, nakon reakcije škole, odgovorio ravnatelju i školskom osoblju.

“Budući da je spomenuta škola tako reći iznijela lažne navode da ih nije bilo 5 itd i za onakvu ozbiljnu instituciju da nastave prepucavanje preko društvenih mreža je krajnje neozbiljno a moja dužnost je reagirati na to! Školsko osoblje nije bilo u stanju već dva dana razgovarati smenom osim nekih roditelja, ja opet javno i istinito tvrdim da je događaj istiniti mogu to potkrijepiti svjedocima za razliku od škole koja pere ruke kao Pilat od Isusa!” – napisao je navedeni roditelj.

Slučaj vršnjačkog nasilja u Ljubuškom: Škola izdala saopćenje, navode da su dijelili brošure

Zanimljivo je kako je u tekstu gdje se oglasila škola potpuno drugačije opisana situacija, a kako je to moguće ako nitko od nadređenih nije bio prisutan?
Ispada da roditelj koji je pratio i prijavio cijeli slučaj laže. Nema smisla.

Jedna od učiteljica, kako se navodi, govori da je dječak prerano krenuo u školu, možda je u pravu, ali to onda nije propust roditelja nego propust pedagoga, psihologa i defektologa koji razgovaraju s djecom tijekom upisa i donose odluku o tome je li dijete spremno za školu – jesu li onda oni zakazali?

Dalje, majka od jedne djevojčice govori kako se nije trebalo ići javno s cijelom ovom pričom, bez obzira što je roditelj koji je sve prijavio u pravu, a evo, osjećam se slobodnom pitati zašto se nije trebalo javno? Treba sve gurati pod tepih i praviti se slijep pored zdravih očiju? O čemu se ovdje radi? Koga se ovdje štiti? Zašto je teško priznati propust škole i reći “Žao nam je zbog svega što se dogodilo!”?

Razgovarano je i sa majkom zlostavljanog djeteta.

“Maloprije sam bio s majkom dječaka, rekla mi je da je učiteljica koja je rekla da nije bila tu kad je se desilo odjednom rekla da je vidjela kako 3 djevojčice bacaju smeće u kontenjer a 2 stoje kod kontenjera a da su se s dječakom igrali lovice! Učiteljice nek te je sram i stid, srami se i stidi!!!” – napisao je isti roditelj koji je svjedočio maltreriranju dječaka.

Vršnjačko nasilje u Ljubuškom: Dječaka stisnuli između kontejnera i zida

Sjetimo se par smrtnih slučajeva djece zbog istog tog maltretiranja koje pojedinci prevode kao lovicu te prevode kao “dječju igru”, a ostavlja trajne i pogubne posljedice kod iste.

Gurati na dječaka koji se nalazi uz zid kontenjer, Vama je dječja igra?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79