VSTV nastavlja po starom, Sead Kreštalica nagrađen novom pozicijom

Iako su članovi VSTV-a svjesni da je Kreštalica obuhvaćen krivičnom prijavom koju je podnio Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, prijedlog je ipak dobio podršku

Na današnjoj sjednici VSTV-a po prijedlogu Podvijeća FBiH za zamjenike glavne tužiteljice Tužilaštva KS Sabine Sarajlija imenovani su Sead Kreštalica, Meliha Dugalija i Hrvoje Čabrajić.

Iako su članovi VSTV-a svjesni da je Kreštalica obuhvaćen krivičnom prijavom koju je podnio Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, prijedlog je ipak dobio podršku. Memić je jutros na protokol VTSV-a predao peticiju sa više od 11.000 potpisa i zahtjev za smjenu/ostavku svih članova VSTV-a.

Prikupio čak 11.000 potpisa: Memić predao zahtjev za smjenu VSTV-a!

U raspravi su članovi VSTV-a zamjerili što u prijedlogu nije bilo kandidata iz reda srpskog naroda.

Kada je riječ o izboru v.d. predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu nije imenovan v.d. već je VTSV odlučilo da se uputi dipis Kantonalnom sudu u Sarajevu da se sudije izjasne i pošalju mišljenje o kandidatima nakon čega će na narednoj sjednici biti izvršeno imenovanje. Prijedlog Podvijeća bio je Sanja Jaramaz-Dedić prenosi Fokus.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79