VSTV: Sin predsjednika Halila Lagumdžije na lutriji je dobio 50.000 KM i tim novcem je kupljen stan

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) oglasilo se saopćenjem za javnost u kojem je pojasnilo detalje o imovini Halila Lagumdžije, predsjednika ove institucije. Iznijeli su zanimljive podatke o porijeklu novca njegove porodice.

Naime, na osnovu njegovog finansijskog izvještaja objavljenog javno na stranici VSTV-a, mediji su prije nekoliko dana objavili da je Lagumdžija u rubrici koja se odnosi na imovinu bračnih drugova i djece naveo dva stana i automobil Peugeot 308.Međutim, iz VSTV-a danas pojašnjavaju da je riječ o jednom stanu, ne dva, i da se radi o pogrešnom tumačenju.

Izvještaj Halila Lagumdžije u kojem je navedena imovina članova porodice
Izvještaj Halila Lagumdžije u kojem je navedena imovina članova porodice

“Naime, 3/5 stana su u vlasništvu supruge predsjednika Lagumdžije, dok su 2/5 stana u vlasništvu njegovog sina. Kako je navedeno na posljednjoj stranici njegovog ličnog finansijskog izvještaja, stan je kupljen novcem koji je supruga predsjednika Lagumdžije dobila od članova porodice na ime nasljednog dijela u iznosu od 40.000 KM te novcem koji je sin predsjednika Lagumdžije dobio na Lutriji BiH, u iznosu od 50.000 KM, što je moguće provjeriti u Sparkasse banci u Goraždu”, saopćeno je iz VSTV-a.

Ističu, budući da članovi porodice predsjednika Lagumdžije posjeduju stan u Sarajevu, u kojem on boravi dok obavlja dužnost predsjednika VSTV-a BiH i ranije sudije Suda Bosne i Hercegovine, od momenta kada je stan postao adaptiran i useljiv, Lagumdžija ne koristi naknadu za ime troškova smještaja, što se može provjeriti i u Sudu BiH, gdje predsjednik Lagumdžija ostvaruje platu i sve naknade.

“U odnosu na ličnu imovinu predsjednika, u izvještaju navedenu kao ‘nekretnine u Rudom’, javnost želimo informisati da je riječ o naslijeđu od roditelja u većinskom dijelu, cca 70.000 KM, dok je ostatak predsjednik Lagumdžija stekao naknadno”, pojašnjeno je piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79