Vučić: Albanci su digli borbenu spremnost, u teškoj smo situaciji

U skladu sa tim, a poslije naoružavanja Albanaca i poslije podizanja njihove borbene spremnosti, preduzet ću sve mjere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se putem video snimka na Instagramu gdje komentirao to što je patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo, te dodao da će preduzeti sve mjere da “zaštiti naš narod, poslije odluke Prištine da podigne borbenu spremnost”.

– Sve dajemo od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nas nisu htjeli da slušaju, ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju. Danas je i patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo. Nikada se to u historiji nije dogodilo. I baš ih briga. Besmisleno saopćenje, nevažno. Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama, koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više.

U skladu sa tim, želim da vas obavijestim da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na sjeveru Kosova. U skladu sa tim, a poslije naoružavanja Albanaca i poslije podizanja njihove borbene spremnosti, preduzet ću sve mjere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju – rekao je Vučić.

Podsjetimo, Patrijarh Porfirije također se oglasio na Instagramu nakon što je vraćen sa administrativnog punkta Merdare te je između ostalog rekao:

– Danas su vrata na mom domu za mene zaključana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79