Vučić: Bošnjaci će imati pet ministarstava u Vladi Crne Gore, a Srbi će imati šipak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je na Televiziji Pink formiranje Vlade Crne Gore.

“Da pogledamo cijeli region. Završeno je formiranje Vlade Crne Gore. Radostan sam zbog uspjeha bošnjačkih stranaka. Imaju šest mandata, sa šest mandata imat će pet ministarstava, a Srbi koji su predstavljeni sa 15 mandata, imat će šipak, kao i obično jer su Srbi remetilački faktor. Srbi kojih je 30 posto u Crnoj Gori ne mogu imati svoje legitimne predstavnike u Vladi. Imat će i Hrvati sa 0,9 odsto stanovništva i jednim zastupnikom, što je sve uredu i sretan sam zbog toga. Imat će i Albanci. Samo Srbi kojih je 30 posto neće imati. A ti Srbi neće to imati zato što će uvijek biti remetilački faktor, pod utjecajem Beograda, Moskve, Kremlja, neba, svetog Petra, ne znam koga,” nabrajao je Vučić.

Pregovori o formiranju Vlade traju već više od 20 dana, a ove informacije koje je saopštio Vučić su novost, jer su Pokret Evropa sad, Demokrate, BS, AA, AF, HGI do sada uglavnom navodili da nema konačnog dogovora, piše cdm.me.

Osvrnuo se Vučić i na bh. entitet RS te povukao paralelu sa tim dijelom Bosne i Hercegovine i zajednice općina sa srpskom većinom na Kosovu.

“Je l’ vi vidite da oni svaki put kada govore o zajednici srpskih općina vrijeđaju Srbe, vrijeđajući RS. Oni svaki put kažu nećemo RS. A što nećete RS, šta fali RS? Šta vi ustvari hoćete, šta time govorite, da RS de facto ne treba da postoji, da smo mi glupi pa ne razumijemo to što vi pričate…”, govorio je Vučić komentirajući stanje u regionu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79