Vučić čestitao neustavni Dan Republike Srpske: “Koliko god da su dani iza nas teški, oni su nas istovremeno ojačali”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović povodom neustavnog Dana Republike Srpske, saopšteno je večeras iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim obilježavanje Dana Republike Srpske 9. januara. Odlukom iz 2015. godine sud je osporio 9. januar kao datum, a ne obilježavanje dana RS kao praznika.

Vučić je u ime građana Republike Srbije i u svoje ime, čestitao 9. januar.

“Od srca Vam čestitam Dan Republike Srpske, uz najbolje želje za dobro zdravlje, sreću i svaki napredak. Godina iza nas bila je bremenita brojnim izazovima. Koliko god da su bili teški, oni su nas u isto vrijeme ojačali, okrenuli jedne ka drugima i pokazali da se na međusobnom razumijevanju i solidarnosti temelji očuvanje najviših ljudskih i duhovnih vrijednosti – navodi se u čestitki predsjednika Srbije.

Dodao je i da su “više nego ikada prije, potrebni vjera, jedinstvo i snaga kako bismo prebrodili sve posljedice pošasti koja je uzdrmala cijeli svijet, ali i još više energije, nade i samopouzdanja da bismo nastavili putem razvoja i izgradnje stabilne budućnosti.”

“Upravo je očuvanje mira i stabilnosti u Republici Srpskoj, kao djelu Bosne i Hercegovine, najveći podsticaj za nastavak naše čvrste i plodotvorne saradnje i veza u ekonomskom, kulturnom i svakom drugom pogledu. Zato će Srbija ostati pouzdani oslonac Republike Srpske u svim dobrim nastojanjima usmjerenim ka miru, opštoj dobrobiti i boljem životu svih. Još jednom vam želim svako dobro. Živjela Srpska! Živjela Srbija! – napisao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79