Vučić: Čudan izbor učesnika, zašto je pozvan Zvizdić, a ne Dodik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da na sutrašnjem sastanku u Berlinu srpskoj delegaciji neće biti lako, na šta već unaprijed upućuju, kako je rekao, “čudni momenti” – sam format sastanka i izbor učesnika.

– Nemam ništa protiv Šareca, naprotiv, ali, zašto Šarec, a ne Dančila, zašto Plenković, a ne Orban, zašto ne Borisov – rekao je Vučić u emisiji na Pink televiziji.

Primjetio je i da, na primjer, nije pozvan Milorad Dodik, koji je, podsjeća, dobio najveći broj glasova građana BiH na proteklim izborima, već Denis Zvizdić.

– Sutra će svi reći da je Kosovo nezavisno, zato su i pozvani, da bi rekli kako je neodgovorno bilo razgovarati o tome šta bi Srbija mogla da dobije. Zato sam i govorio o razgraničenju, da bismo nešto dobili. Sad znam da se nećemo izboriti za tu ideju – rekao je Vučić.

Dodikovo pismo kancelarki Merkel nije urodilo plodom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79