Vučić: Dodatno osnažiti vojsku i učvrstiti vojnu neutralnost

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu tenkova T-72MS u Kasarni “Mija Stanimirović” u Nišu.

Prikazu prisustvuju i podpredsjednik Vlade Srbije, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsjednik Srbije rekao je da vjeruje da će ovi tenkovi značajno doprinijeti većoj borbenoj gotovosti i istakao da je ovo značajan pomak za vojsku.

– Očekujemo da dodatno učvrstimo i osnažimo ideju o vojnoj neutralnosti koja je postala dio naših političkih uvjerenja, jer smatramo da je najbolje da sami čuvamo svoje nebo i zemlju i da naša snaga bude snažan preventivni faktor za svakoga ko bi pomislio da njenu nezavisnost može ugroziti – rekao je Vučić, pipše Telegraf.

– Gledaćemo da napravimo vanredno povećanje plaća za naše vojnike i da njihovu želju za ostanokom u vojsci, osnažimo – kazao je on i dodao da se nada da će se tako nešto, i u ovako teškim uvjetima, ostvariti.

Prvi put su, kaže, u vojsci dodati i naoružani dronovi.

– Vjerujem da ćemo dodatnim ulaganjima osnažiti još više našu vojsku.

Aleksandar Vučić se povodom današnje posjete oglasio i na Instagramu.

– Danas ste mogli da vidite 11 novih tenkova T-72MS i naši tenkisti su zadovoljni, imaju snažniju balističku zaštitu, bolje upravljanje, navigaciju i sve je neuporedivo lakše. Vjerujem da će to doprinijeti većoj borbenoj gotovosti i većoj osposobljenosti naših snaga. Ovo je značajan pomak za našu kopnenu vojsku. Očekujemo da dodatno osnažimo našu vojsku i da učvrstimo ideju o vojnoj neutralnosti koja je postala dio strategije odbrane i sigurnosti. Smatramo da je najbolje da sami čuvamo svoje nebo, svoju zemlju, rijeke i da naša snaga bude snažan preventivni faktor. Borit ćemo se za dalje snaženje naše vojske! – napisao je Vučić na Instagramu.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79