Vučić: Dokazi potvrđuju da se sve radilo bez zavođenja i arhiviralo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nema sumnje da je i “dio stranog faktora upleten u njegovo prisluškivanje i da je sve rađeno s ciljem političkog urušavanja njega i pravljenja paralela sa Slobodanom Miloševićem po svaku cijenu tamo gdje ih nema”.

“Ali da ne krivim strance, kada su, prije svega, zamešali naši. Izaći ćemo i iz toga”, rekao je Vučić i odbacio pojedine ocjene da je Srbija sigurnosno “izbušena zemlja”.

On je rekao za “Večernje novosti” da su, kako bi se tobože zakonski pokrilo njegovo prisluškivanje, “ljudi sa kojima razgovara samo o fudbalu namjerno označeni kao da imaju veze sa drogom”, iako nemaju, ali da su učesnici u ovoj aferi napravili “krupne faulove”.

“Za to sada postoje dokazi i svjedoci koji potvrđuju da se sve radilo bez zavođenja i da se arhiviralo, misleći valjda da će time nekoga moći da ucjenjuju… Tražili su ljude sa kojima bih mogao da budem u kontaktu, kako bi `uhvatili` mene”, dodao je Vučić, koji je uvjeren da će svi koji su umiješani morati da odgovaraju.

Na pitanje da li se iza učestalih poziva za “reformu Dejtonskog mirovnog sporazuma krije želja za demontažom Republike Srpske”, Vučić je odgovorio potvrdno, te dodao da ne želi dalje ništa da obrazlaže.

“Srbi bi bili dobri ukoliko bi priznali nezavisnost Kosova, a onda samo dan poslije bi krenuli zahtjevi za naplatu ratne štete, a dva dana kasnije da priznaju da su počinili genocid”, naveo je Vučić.

On je ocijenio da će osovina Berlin-Washington, poslije pobjede Bidena na predsjedničkim izborima u SAD, biti izraženija, te da pred Srbijom nisu laki dani, ali da to neće biti prvi put.

Vučić je izrazio nadu da Srbija neće imati toliki problem sa SAD zbog gasovoda “Balkanski tok”, te dodao da će Srbija kupovati jeftiniji gas, prenosi Srna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79