Vučić Dolazi u Banju Luku: Novi povod za sukob Stanivukovića i SNSD-a

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetiće Banju Luku 22. aprila, u sklopu obilježavanja Dana Grada. Ova posjeta je još jedan povod za svađu između gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića i većine u Skupštini Grada.

Naime, planirano je da na dan posjete Vučiću bude uručeno priznanje Ključ Grada. Za razliku od ranijih prilika, kada je ovo priznanje uručivao gradonačelnik, Vučiću će Ključ Grada predati predsjednik Skupštine Mladen Ilić. On je na sjednici Kolegija Skupštine kazao kako priznanja uručuje predsjednik Skupštine ili osobe koje on ovlasti.

– Predviđeno je da Zlatne Grbove grada uruče gradonačelnik i predsjednik Skupštine. Ostale nagrade bi trebale dodijeliti drugi predstavnici partija ako žele. Imam ambiciju da ovlastim sve predstavnike političkih partija koje su dio gradskog parlamenta da dodjeljuju priznanja, kazao je Ilić.

Ova odluka je bila povod za prilično žestoku Stanivukovićevu reakciju, koji je ovaj potez nazvao nečuvenim.

– Iznenađen sam količinom inovacija sa kojom ste spremni da izmislite i pronađete. Vi nas vraćate u procedure koje nikada nisu bile. Poštujem pravila i nisam znao da vi o tome odlučuje. Ovo će biti prvi put da gradonačelnik ne uručuje najvažnije gradsko priznanje. To je takva sramota i radiću još više i daću sve od sebe da se ovo nikada više ne dogodi, izjavio je Stanivuković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79