Vučić: Hoćemo mir, ne rat, i da nijedna majka ne vidi u sanduku svoje dete! Senad: Dajte mi garanciju! Vučić: Moja reč vredi mnogo!

Gledajte uživo dugo očekivani i najavljivani intervju bh. novinara Senada Hadžifejzovića i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Hadžifejzović je na početku rekao da ga je uznemirila Vučićeva izjava od pre nekoliko dana da “Srbija treba nešto da dobije”, koja je data u jeku kontroverznog non papera u kome se predlaže podjela BiH i pripajanje RS Srbiji.

Pravično rješenje

– Srbija treba da dobije pravično rješenje za mnoga pitanja i ništa više od toga. Ja sam govorio o generalnim stvarima i autošovinizmu koji postoji u beogradskoj čaršiji, prilično precizno i govorio sam o tome da ne možete na Balkanu da pravite mir tako što ćete da unizite bilo koji narod, pogotovo ne najveći srpski narod, misleći da ste na taj način zadovoljili sve druge i o tome otvoreno govorim. Upravo zato sam se zalagao ne za zamrznuti konflikt s Albancima, nego za rješavanje problema i zbog toga plaćao visoku cijenu, rekao je Vučić.

O non paperu

Na pitanje šta misli o non paperu, Vučić kaže da Janša sigurno ne bi odbijao priznati dokument iza kojeg stoji.

– Je l vi mislite da Janezu Janši neko može da suflira šta da kaže?.

Vučić kaže da sporni non paper nije ni vidio.

– Ne samo da nisam učestvovao u pisanju bilo kog papira već ga nisam ni vidio. Vidio sam samo špekulacije. Vi kažete da će Srbija da prizna nezavisnost Kosova da bi dobila Republiku Srpsku. To se neće dogoditi. To nije ni realno, a nije ni dobro.

Intervju pratite na video-linku u nastavku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79