Vučić iz Minhena: Zabrinut sam, pričat ću s Dodikom i Cvijanović

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u Minhenu da će sutra u Beogradu razgovarati s Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Kao što je poznato, Ustavni sud BiH je, na zahtjev sedam delegata Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, donio odluku kojom je proglasio neustavnim član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu entiteta RS.

Uslijedile su mnogobrojne reakcije, kako u našoj zemlji tako i u regionu.

Političari iz manjeg bh. entiteta su nakon toga donijeli odluku da neće učestvovati u radu, odnosno odlučivanju u institucijama BiH dok se ne izmijeni Zakon o Ustavnom sudu.

– Što se tiče skupa sutra, tema je ovdje bila i situacija u Bosni i Hercegovini. Čini mi se da je najveća zabrinutost među ljudima upravo za situaciju u BiH, čak ni za odnose između Beograda i Prištine nije tolika zabrinutost. Zabrinut sam, sutra ću pričati s Miletom i sa Željkom pa ćemo vidjeti šta ćemo i kako – kazao je Vučić za RTS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79