Vučić izgubio živce: Da Vulin nije spomenuo “srpski svet”, izmislili biste vi nešto drugo, samo da bi Srbi bili krivi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će tokom sljedeće sedmice otići u kratku posjetu predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu sa kojim će imati važne razgovore o regionalnim pitanjima.

Vučić je na konferenciji za novinare najavio da će 13. septembra u Beograd doći njemačka kancelarka Angela Merkel i da će on “tri ili četiri dana” nakon toga otići u posjetu Erdoganu.

Rekao je da želi da zahvali Merkel za sve što je učinila za Zapadni Balkan, za Srbiju kada joj je Hrvatska 2015. godine uvodila sankcije i naglasio da dolazi “prva žena države sa kojom Srbija ima ogromnu trgovinsku razmjenu”

Krajem septembra, dodao je, u posjetu Srbiji će doći i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Naglasio je da Srbija ni na koji način “nije zainteresovana da ruši nezavisnost ni Crne Gore ni Hrvatske ni Bosne i Hercegovine, niti bilo koje druge zemlje u regionu”.

Politika Srbije, dodao je, mora da bude da se “sačuva svaka glava” i naglasio da ni on lično, niti bilo ko u Vladi Srbije, ne želi da se majkama djeca vraćaju u kovčezima, javlja Anadolija.

Poslije ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija na Cetinju, ocijenio je Vučić, započeta je “orkestrirana i dobro organizovana kampanja protiv Srbije i njega lično”.

​​​​​​​Rekao je i da su počeli napadi iz Hrvatske i Crne Gore, i da je pročitao da su ga “pojedini strani predstavnici” optužili da preko SPC-a “želi da pravi ‘veliku Srbiju'”, ali i za “partnerstvo” sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Vučić je dodao da sintagma “srpski svijet”, koju koristi ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, nije dio zvanične politike države Srbije.

– Nikada to nisam izgovorio, a neću da reagujem na oštriji način, jer da (Vulin) nije izgovorio ‘srpski svijet’, izmislili biste vi nešto drugo, samo da bi Srbi bili krivi za nešto, rekao je Vučić novinarima u Palati “Srbija”.

Prema njegovim riječima, bilo bi pronađeno dovoljno razloga zbog kojih bi Srbi bili krivi i zbog kojih bi Srbi trebalo da snose odgovornost za sve što se dešava u cijelom regionu.

– I ta politika svaljivanja krivice na Srbe gdje god da se nalaze i ma šta god da čine i ne čine jeste politika prošlosti i politika na kojoj istrajavaju svi oni koji su rušili ne samo Srbiju, već i srpski narod, dajući sebi za pravo sve ono što Srbima nikada nisu dali za pravo, izjavio je Vučić.

Predsjednik Srbije ocijenio je da u toj sintagmi ne postoji ništa prijeteće, odnosno “ništa što bi ugrožavalo nekog drugog”.

– Niti govori o granicama, niti o bilo čemu drugom i bez obzira na sve to, nije dio državne politike. A da ne dozvolimo političarima, ili ljudima koji pripadaju drugim političkim strankama da misle, ili da imaju pravo da iskažu svoj stav i svoje mišljenje, a posebno kad dobro znam, i da ništa nije rekao, opet bismo bili krivi za nešto, ocijenio je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79