Vućić: Jedva čekam da odem u Jasenovac i položim cvet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da jedva čeka da ode u Jasenovac i da tada odgovori na sva pitanja hrvatskih novinara.

”Jedva čekam da odem u Jasenovac i položim cvet, tada i da odgovorim na sva pitanja hrvatskih novinara”, objavio je predsjednik Srbije na Instagram nalogu.

Odgovarajući na pitanja novinara poslije samita Procesa Brdo-Brioni Vučić je danas rekao da Jasenovac svi mogu da posjete, ali da je taj grad zabranjen samo za jednu osobu, onoga ko se nalazi na čelu Srbije.

“Svi mogu, ali postoji zabranjen grad za jednu osobu, a to je onaj koji se nalazi na čelu Srbije. Postoji tu mnogo problema, ali o tome ne želim da pričam. Ne verujem da ima išta od toga. Ja sam sve ono što oni ne bi želeli da jesam”, rekao je predsjednik Srbije.

On je dodao da su “sve kuće Vučića spalili”, a da on nije nijednu.

“Moja familija što proterana, što pobijena u Drugom svetskom ratu, moji to nisu nikome učinili. Drugačija je priča od vladajućeg narativa u mnogim zemljama. Svejedno, mislim da mi moramo na racionalnim osnovama da uspostavljamo odnose u budućnosti, sviđalo se to meni ili ne”, kazao je predsjednik Srbije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79