Vučić : Još jedna zemlja povlači priznanje nezavisnosti Kosova, ali trebamo sačekati još koji dan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Minhenu je poručio kako još jedna zemlja povlači priznanje nezavisnosti Kosova.

  • Mi smo u posjedu još jedne od nota za povlačenje priznanja –  rekao je Vučić.

Vučić je naveo kako sa tom zemljom postoji dogovor.

  • Ali je dogovor sa tom zemljom da sačekamo 23. ili 24. februar, odnosno desetak dana da sačekamo, pa ćemo da objelodanimo tu zemlju – rekao je Vučić u Minhenu gdje boravi na konferenciji o sigurnosti.

On je dodao da to bila 27. ili 28. zemlja koja povlači priznanje nezavisnosti Kosova.

Na pitanje novinara da prokomentariše informaciju koja se danas pojavila da će možda ići u Brisel 27. februara, Vučić je rekao da je on ranije izjavio da ne vidi, posebno prije minhenskih sastanaka, smisao da ide u Brisel i da je ranije bilo riječi o datumima za njegov odlazak u Brisel, 19. februar, 21. i 23. februar.

  • Razmišljao sam o dolasku u Minhen, dobro je da smo došli, jer zamislite da nismo ovdje, zamislite kakve bismo prilike otvorili nekima drugima za iznošenje neistina o našoj zemlji.

Ovako smo se pokazali kao pouzdan partner, kao neko ko je racionalan i razuman i razložan i kao neko ko se poštuje. Pokazali smo da na Srbiju može da se računa kada se sa njom razgovara  rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79