Vučić: Kakve veze ima Tesla s Hrvatskom, on je bio Amerikanac srpskog podrijetla

Jedna od tema koje se sinoć na Pinku dotakao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, bila je odluka Hrvatske da na svoje eurske novčanice stave lik Nikole Tesle.

Kada uđe u evrozonu, Hrvatska planira da se na eurokovanicama od 50, 20 i 10 centina nalazi lik Tesle, genijalnog izumitelja srpskoga porijekla rođenog u Hrvatskoj koji je gotovo cijeli život radio u SAD-u gdje je i ostvario sve izume.
Vučić kaže da je Tesla “genij koji pripada čovječanstvu” pa “nije nikakav problem da pripada i Hrvatima, ali ne zato što je Hrvat ili zato što je iz Hrvatske”.

“Kakve veze ima Tesla s Hrvatskom, mogli su i Brucea Leeja staviti na svoju kovanicu. A Nikolu Teslu, ako su već htjeli, mogli su staviti na najvažnije novčanice, a ne na sitniš”, rekao je Vučić u intervjuu za provladinu komercijalnu TV Pink.

Srbijanski predsjednik osporava Tesline veze s današnjom Hrvatskom. Tesla je bio “Amerikanac srpskog podrijetla, rođen kao Srbin, od oca Srbina i majke Srpkinje i čija je obitelj ubijana i stradala upravo zato što je pripadala srpskom rodu”, rekao je.

Vučić smatra da je Srbija vezana uz Teslu jer je to matična država njegova naroda i jer je sam za sebe govorio da je Amerikanac i Srbin.

Milanović: Bruce Lee ima veze sa Srbijom isto koliko i Nikola Tesla

Vučićevo pominjanje Tesle sigurno je inicirao hrvatski predsjednik Zoran Milanović u subotu je predložio Srbiji da i ona predloži Teslu kada uđe u evrozonu i sugerirao da ta zemlja ima veze s Teslom koliko i s Bruceom Leejem.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79