Vučić komentarisao aktuelnu situaciju u BiH: Plašim se, atmosfera je najuzavrelija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas aktuelnu situaciju u BiH.

“Sa pažnjom pratimo događaje u Sarajevu i Banjaluci. Donošenje odluka spolja nikada nije moglo da donese dobre rezultate. Imaćemo ovih dana sastanak sa predstavnicima Republike Srpske. Ne ulazimo u mjere i konatramjere. To se dešava u drugoj državi… Ne možemo da ostavimo Srpsku bez podrške. Želimo mir. Plašim se da je atmosfera najuzavrelija od Dejtona”, kazao je Vučić na konferenciji za medije.

“Moramo da razmišljamo o ekonomiji i kako da živimo zajedno. Moramo sa Bošnjacima da izgradimo bratske odnosi. Narodi moraju da donese važne odluke koje ne moraju da se dopadaju političarima”, dodao je on.

Podsjećanja radi, Visoki predstavnik BiH Valentin Inzko nametnuo je izmenu Zakona u BiH, kojim će se kazniti svako negiranje genocida i veličanje ratnih zločinca. Stranke u Republici Srpskoj su reagovale tako što su odlučile da bojkotuju institucije zbog ove odluke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79