Vučić mahao Aneksom 10 i poručio Džaferoviću: Haj prestanite da govorite neistine

Prestanite apriori da tražite neprijatelje tamo gdje ih nema, poručio je nakon sastanka s Miloradom Dodikom i vrhuškom iz RS-a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću.

Vučić se prisjetio samita na Brdu kod Kranja kazavši: “Oni misle da imaju pravo držati moralne pridike, a mi se trudimo da im ne odgovorimo, ne jer nemamo argumente, već jer želimo graditi dobre odnose s Bošnjacima”.
Evo vidite jesam li u pravu ja ili Džaferović, kazao je Vučić uzevši knjižicu i rekavši kako mu je “slučajno tu Aneks 10”.

“Ovdje piše sporazum o mirnom rješenju, jedan od potpisnika Milan Milutinović, uz Nikolu Koljevića, za Hrvatsku je Mate Granić. Ne mogu da vidim ko je za Republiku Bosnu i Hercegovinu… Toliko o tome da mi nismo strana potpisnica i da ne možemo tražiti izvještaj”.

Mi samo radimo u skladu s međunarodnim normama za razliku od gospodina Džaferovića, dodao je.

“Haj prestanite da govorite neistine i prestanite apriori da tražite neprijatelje tamo gdje ih nema”, kazao je Vučić.

Podsjetimo, Džaferović je jučer kazao da prihvatanje Vučića da se o ovom pitanju (imenovanje visokog predstavnika) sastane sa dužnosnicima manjeg bh. entiteta znači miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine od strane Srbije.

“Srbija nema nikakvih prava kada je riječ o dolasku visokog predstavnika u BiH”, poručio je član Predsjedništva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79