Vučić: Mile ide u Tursku, ja u UAE i Bahrein

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a fotografiju sa sastanka je podijelio na društvenim mrežama.

“Mile Dodik ide u Tursku na važan put, a ja u UAE i Bahrein. Razgovarali smo o značaju poseta, našim politikama, ali i još značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj”, napisao je Vučić pored fotografije na Instagramu.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan će, prema ranijim najavma, 16. marta u Ankari potpisati Sporazum Savjeta ministara BiH i Vlade Turske o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, kojim će biti obuhvaćen i projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd.

Iz pres-službe predsjednika Srbije je nakon sastanka dvojice funkcionera saopšteno da je dogovoreno da Srbija intenzifikuje svoju podršku Republici Srpskoj.

Srbija će, na Dodikov zahtjev, posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, koje su dijelom stradale u posljednjim zemljotresima, a ta mjesta su od posebnog strateškog značaja za cjelokupan srpski narod, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Kako je dalje navedeno, Vučić i Dodik su dogovorili učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Republike Srbije i Republike Srpske.

Dodik se posebno zahvalio Srbiji na vakcinama koje je donirala Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79