Vučić: Na Kosovu neće biti izbora za predsjednika Srbije zato što bi bilo mrtvih

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se plan Prištine o smjeni srpskih komandira i policajaca koji su bili na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost u Beogradu nije ispunio zbog pritisaka zemalja Kvinte.

“Zemlje Kvinte su znale da će Srbi napustiti institucije ukoliko dođe do toga”, rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovim riječima, onog sekunda kada Kosovo uputi zahtjev za članstvo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji, Srbija će snažno diplomatski odgovoriti.

Vučić je rekao da neće biti srpskih izbora 3. aprila na Kosovu jer bi, kaže on, “albanska policija pucala na Srbe, ako bi krenuli da organizuju izbore”.

“Imali bismo desetine, da ne kažem stotine mrtvih, ukoliko Srbi odgovore”“, rekao je Vučić, dodajući da je za njega najvažnije izbjeći sukobe, ali da Srbiji ne pada na pamet da prizna nezavisnost lažne države.

On je napomenuo da će Srbi sa Kosova i Metohije glasati u centralnoj Srbiji.

Govoreći o današnjim protestima Srba na Kosovu zbog odluke Prištine da otpusti srpsku sutkinju, jer je u Beogradu prisustvovala sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, Vučić je rekao da su to bili najveći protesti u Gračanici u posljednjih nekoliko godina, ali i u Kosovskoj Mitrovici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79